Wat zijn in 2019 de beste tijdstippen om te posten op facebook?

Goede content verdient het om in de schijnwerpers te staan. Niets zo frustrerend als een tot in de puntjes verzorgd blog of gave video die amper wordt opgemerkt op social media. Een belangrijke factor die bepaalt of je content gezien wordt, is het tijdstip van plaatsing. Daar zijn al heel wat onderzoeken naar gedaan, maar die richten zich allemaal op de VS of zijn inmiddels gedateerd. Wat zijn in Nederland en België in 2018 de beste tijdstippen om op social media te posten?

Facebook beste tijden

Als je Facebook-posts gericht zijn op bereik (zoveel mogelijk weergaven) dan is er één ideale publicatietijd: de lunchpauze. Op het moment dat we met de ene hand een boterham eten, bedienen we met de andere hand massaal onze smartphones. Rond 12 uur is er namelijk een duidelijke piek in Facebook-activiteit te zien. Zijn interacties (reacties op je posts) echter je doel? Dan raden we de avonduren als tijdstip aan.

Eigenlijk is er op Facebook de hele week volop activiteit, maar de grootste drukte zien we opvallend genoeg doordeweeks.

Bron: coosto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *